dissabte, 17 de novembre del 2012

FIN


“FIN”, és el primer llargmetratge de Jorge Torregrossa, protagonitzat per Maribel Verdú, Daniel Grao, Clara Lago, Carmen Ruíz, Blanca Romero, Miquel Fernández, Antonio Garrido i Andrés Velencoso, que debuta com actor.

“FIN”, amb guió de Sergio G. Sánchez (Lo Imposible, El Orfanato) i Jorge Guerricaecheverría (Celda 211), està basada en la inquietant novel·la homònima de David Monteagudo (Acantilado).

Si vols veure-la, no llegeixis a continuació:

La novel·la, a mi, em va semblar d'allò més absurda, o més ben dit, la llegeixes esperant que t'aclareixin alguna cosa del que passa i l'escriptor no ho fa en cap moment, tens la sensació de no saber cap on navegues i que ell tampoc ho sap. De fet, més que pel costat futurista o apocalíptic, de l'única manera que la pots agafar, és pel costat psicològic: els diferents personatges, les seves reaccions i, sobretot, les seves relacions actuals basades en fets del passat que els van marcar per sempre. Això, d'altra banda, és el que més despista, sembla que tot els passi per un motiu, per aquell fet del passat del qual són tots culpables. Però tampoc. L'escriptor no explora tampoc aquest vessant.

Personalment, si no és pel morbo que em desperta veure en la gran pantalla a l'Andreu Velencoso, no crec que vagi a veure-la. A més, en l'eslògan de la pel·lícula ja ens diuen com acaba, així doncs, perquè perdre dues hores.

De què va?

Després de molts anys sense veure's, un grup d'amics es reuneix un cap de setmana en una casa a la muntanya. L'ombra d'un fosc episodi del passat planeja al llarg de la reunió entre els convidats. Durant la primera nit, un estrany fenomen altera els seus plans i els deixa completament aïllats. Decideixen sortir i buscar ajuda, però en el camí el grup es desintegra mentre un nou ordre natural s'imposa.

FIN s'estrena el 23 de novembre.