dimarts, 19 de febrer del 2013

AN EPISODE IN THE LIFE OF AN IRON PICKER (EPIZODA U ZIVOTU BERACA ZELJEZA)



GOLEM ha adquirit els drets per distribuir al nostre país la pel·lícula AN EPISODE IN THE LIFE OF AN IRON PICKER (EPIZODA U ZIVOTU BERACA ZELJEZA) del director serbi Danis Tanovic i que va guanyar l'Ós de Plata - Gran Premi del Jurat i l'Ós de Plata al millor actor pel seu protagonista, Nazif Music.


Danis Tanovic, que és l'autor també de la premiada En Tierra de nadie, narra els esforços d'un gitano per aconseguir que un hospital admeti gratuïtament la seva esposa malalta i posteriorment, obtenir els diners necessaris per operar-la. Tanovic retrata la duresa de la vida dels seus protagonistes. El fet que l'actor principal, no professional, Nazif Music, expliqui un episodi de la seva vida, contribueix al realisme de la pel·lícula.

Una família gitana viu allunyada dels centres urbans de Bòsnia-Herzegovina. Nasif, el pare, es guanya la vida desmuntant cotxes vells i venent les peces. Senada, la mare embarassada, s'ocupa de la casa, cuina i cuida les seves dues filles petites. Un dia sent un fort dolor a l'abdomen. En l'hospital li comuniquen que el nen que porta és mort. Han d'operar-la immediatament per evitar la septicèmia. Però Senada no té assegurança mèdica. El preu de l'operació supera les seves possibilitats econòmiques i el director de l'hospital nega el tractament. Comença una carrera contrarrellotge mentre augmenta la desesperació de Senada.