dimarts, 5 de febrer del 2013

DANSE LA DANSE

Danse la danse és la pel·lícula documental dirigida per Alain Deymier sobre el ballarí i coreògraf espanyol, Nacho Duato.

Duato, ballarí, coreògraf i director artístic, està considerat com una de les figures de major relevància internacional en el món de la dansa contemporània. Format a la Rambert School de Londres, en la Mudra School de Brussel·les i en l'American Dance Centre de Nova York, va iniciar la seva carrera professional el 1980 en el prestigios ballet Cullberg Ballet d'Estocolm.

De 1990 fins l'any 2010, va ser el director artístic del Ballet del Teatre Líric Nacional d'Espanya, avui Companyia Nacional de Dansa. Des del 2011 viu a Sant Petersburg on dirigeix el ballet del Teatre Mijáilovski.
Nacho Duato
L'acció del documental se situa l'any 2012 al Teatre Bolshoi de Moscou. Nacho Duato s'acomiada de la Companyia Nacional de Dansa després de 20 anys en la direcció artística. La funció del Bolshoi serà la darrera amb la Companyia.

Entre bastidors assistirem als preparatius i assajos mentre disfrutem, de forma privilegiada, d'algunes de les coreografies més importants de Duato.

Una actuació que marcarà la fi d'un cicle, però l'inici d'una nova vida.