divendres, 8 de febrer del 2013

KON-TIKI


KON-TIKI és la pel·lícula candidata als Oscar en la categoria de Millor Pel·lícula de parla no anglesa en representació de Noruega i que ha estat un fenòmen al seu país on l'ha vist una cinquena part de la seva població (té 5 milions d'habitants i l'han vist 1).

Dirigida per Joachim Roenning i Espen Sandberg, ens situa a l'any 1947 quan mig món es va sorprendre per l'entusiasme del jove antropòleg i aventurer norueg, Thor Heyerdahl, en començar una expedició de 8.000 km per l'oceà Pacífic a bord de la balsa Kon-Tiki.

Les seves investigacions durant anys a les illes Marqueses, li van fer arribar a la conclusió que la Polinèsia havia estat colonitzada per habitants d'Amèrica del Sud. Contra totes les opinions dels experts, Thor va decidir probar la seva teoria fent ell mateix el llegendari viatge.

Després de reproduir el disseny de la balsa original, Thor i cinc amics van iniciar el viatge des de Perú. Van haver de sobreviure tempestes, taurons i tots els perills inimaginables que l'oceà els tenia reservats.

Thor Heyerdahl va rodar un documental de la seva gesta que va guanyar l'Oscar l'any 1952.

Kon-Tiki té prevista l'estrena el juny de 2013.