dimecres, 8 de maig del 2013

INCH ' ALLAH


INCH'ALLAH, pel·lícula dirigida per la canadenca Anaïs Barbeau-Lavalette, reconeguda escriptora i documentalist nascuda al Quebec, s'estrena el 7 de juny després de guanyar el premis FIPRESCI i la menció especial del Jurat  Ecumènic dins la Secció Panorama de la Berlinale 2013.

El repartiment està encapçalat per Evelyne Brochu, (actriu canadenca a la que també hem vist a la pel·lícula Café de Flore, de Jean Marc Vallée), Sabrina Quazani i Sivan Levy. 


Chloe és una jove tocòloga que s'ocupa de dones prenyades sota la supervisió de Michael, un metge francès, en un ambulatori improvisat en un camp de refugiats de Cisjordania.

Ha d'enfrontar-se diàriament als controls i al conflicte que afecten la vida de les persones que coneix: Rand, una pacient per la que Chloe sent un profund afecte; Faysal, el germà gran de Rand; Safi, el germà petit, un nen destruït per la guerra que somia amb creuar les fronteres volant, i Ava, una jove soldat i veïna de Chloe en el seu pis d'Israel. La trobada amb la guerra porta a Chloe a una aventura profundament personal. Desarrelada , perd el rumb i comença una caiguda lliure. Hi ha viatges que ens sacsegen i transformen. Hi ha viatges que fan miques les nostres veritats. Per a Chloe, Inch'Allah és un d'aquests viatges.