dijous, 25 de juliol del 2013

12 AÑOS DE ESCLAVITUD (Twelve Years a Slave)


El 31 d'octubre s'estrenarà 12 AÑOS DE ESCLAVITUD (Twelve Years a Slave), l'esperat nou treball de Steve McQueen, després de Hunger i Shame, en el que torna a confiar amb Michael Fassbender, aquest cop al costat de Chiwetel Ejiofor (Salt) i Brad Pitt, per explicar la increïble història real de la lluita d'un home per la supervivència i la llibertat. 

El repartiment el completen Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti, Paul Dano, Quvenzhané Wallis i Michael K. Williams.

Steve McQueen ens acosta la figura de Solomon Northup, un home negre lliure que en el segle XIX va ser enganyat, venut com esclau i va patir tota mena d'atrocitats. El guió està basat en la autobiografia de Solomon Northup que va commocionar el país després de la seva publicació l'any 1853.

En els anys previs a la Guerra Civil dels Estats Units, Solomon Northup, Chiwetel Ejiofor, un home lliure que viu a Nova York, es segrestat i venut com esclau. Solomon haurà de lluitar no només per continuar viu, sinó també per preservar la dignitat front la crueltat del seu amo, Michael Fassbender. L'esperança, alimentada per uns inesperats gestos d'amabilitat i ajuda, no l'abandonarà al llarg de la seva odissea de 12 anys. L'oportunitat de Solomon de conèixer un abolicionista canadenc, Brad Pitt, li cambiarà la vida per sempre.