divendres, 13 de setembre del 2013

QUAI D'ORSAY


Bertrand Tavernier torna a posar-se rere les càmeres amb aquest film, Quai D'Orsay, per explicar-nos una història basada en fets reals i que és l'adaptació de la novel·la gràfica homónima de Lanzac & Blain, una sàtira política centrada en el dia abans de l'inici de la guerra d'Iraq seguint la vida del canceller francès Dominique de Villepin.

Quai D'Orsay està protagonitzada per Thierry Lhemitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Bruno Raffaelli i Julie Gayer.

Alexandre Taillard de Vorms és atractiu i magnífic, i és el ministre d'assumptes exteriors francès. Es regeix per conceptes diplomàtics: legitimitat, lucidesa i eficàcia. Ataca els neoconservadors americans, als russos corruptes i als xinesos. El Ministeri d'Assumptes Exteriors contracte al jove Arthur Vlaminck per redactar els discursos del ministre, però li queda aprendre a fer-se amb la susceptibilitat i l'entorn d'Alexandre, obrir-se camí entre el director del gabinet i els secretaris que es mouen en un entorn on reina l'estrès, l'ambició i les punyalades traperes.