dimarts, 15 d’octubre del 2013

ISMAEL


ISMAEL, és la nova pel·lícula del director tres cops guanyador del Goya Marcelo Piñeyro (El Método, Kamchakta, Plata Quemada, Cenizas del Paraíso), protagonitzada per Belén Rueda (El Cuerpo, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Mar Adentro), Mario Casas (Tengo Ganas de Ti, Grupo 7, Tres Metros Sobre El Cielo, Mentiras y Gordas), Sergi López (Pa Negre, El Laberinto Del Fauno, Sólo mía, Harry, un amigo que os quiere), Juan Diego Botto (El Greco, Vete de mi, Plenilunio, Martin Hache), i que suposa el debut cinematogràfic de l'actriu Ella Kweku i del nen Larsson Do Amaral en el paper d'Ismael.

 
ISMAEL és una pel·lícula en la que les emocions dels personatges es troben amb el significat dels llocs i els paisatges. Una tornada a les arrels, una trobada amb els esdeveniments que ens van marcar en el passat, un retorn a allò que ens va commoure un dia i que, a poc a poc, amb el pas del temps, hem anat oblidant.


Ismael Tchou, de 10 anys i mare africana, agafa l'AVE a Atocha rumb a Barcelona. S'ha escapat de casa perquè vol trobar a Félix Ambrós, el pare que mai ha conegut. L'única pista que té és una adreça d'un apartament escrita en el remitent d'una carta dirigida a la seva mare, Alika. Quan arriba al pis només troba a Nora, una elegant dona de 50 anys que resulta ser la mare de Félix, és a dir, la seva àvia.

Félix mai havia dit res a Nora de l'existència del nen, però tan bon punt el localitza per telèfon, no nega la seva paternitat. Després d'avisar la mare del nen, Nora el porta a conèixer el seu pare en un poble de Girona on Félix viu des de fa temps. Al mateix temps, Alika i el seu marit, Eduardo, viatgen fins a Girona a buscar el nen.

L'escapada d'Ismael amb el desig de conèixer el seu pare biològic, farà que tots els personatges intentin saldar els comptes pendents amb el passat.