dijous, 12 de desembre del 2013

MIEL (Miele)


MIEL és una emotiva, sensible i reflexiva pel·lícula sobre la dignitat de l'ésser humà, sobre l'amistat i la comprensió enfront a l'aïllament individual, sobre el dret a decidir sobre un mateix, sobre la compassió i la solidaritat, sobre la deshumanització i la crisi de valors actuals, sobre el despertar de la consciència, sobre la joventut i la mort. Però per damunt del debat social sobre el suïcidi assistit o del reflex del dolor existencial, MIEL és un inoblidable, profund i honest cant a la vida.

Protagonitzada per Jasmine Trinca i Carlo Cecchi, MIEL és el debut de l'actriu Valeria Golino com a directora i que li ha representat nombrosos premis internacionals: Menció Especial del Premi del Jurat Ecumènic del Festival de Cannes 2013, 3 Nastri d’Argento del Sindicat Nacional de Crítics Italians 2013, Premi del Públic en el Festival de Cine Europeu de Brussel·les 2013, premio a la Millor Actriu en el Festival de Cine de Estocolm i el premi a la Millor Pel·lícula en el Festival Internacional de Cine de Liubliana (LIFFE), a més d'estar nominada al Premi LUX concedit pel Parlament Europeu.


Valeria Golino visitarà Barcelona demà 13 de desembre per presentar la pel·lícula en la segona Mostra de Cinema Italià i per recollir el Premi CSCI d'Honor per la seva trajectòria professional.

Valeria Golino
Irene té 32 anys, és una dona com tantes, viu sola i té històries ocasionals. Fa 3 anys que ha decidit dedicar la seva vida a persones que busquen ajuda, fins i tot quan prenen decisions extremes, per això el seu nom en clau és Mel. Però un dia coneix al senyor Grimaldi, un home de 70 anys en perfecte estat de salut, que té un "mal invisible". La reunió entre tots dos posarà a prova les conviccions de Mel i provocarà un fort debat entre els dos. La seva relació s'omplirà cada cop més d'implicacions i ambigüitats emocionals. La vida de Mel canviarà per sempre.