dimarts, 22 d’octubre del 2013

12 AÑOS DE ESCLAVITUD (Twelve Years a Slave)


12 AÑOS DE ESCLAVITUD (Twelve Years a Slave) s'estrena amb èxit als EEUU.

La pel·lícula ha aconseguit la millor mitjana per còpia del cap de setmana i això que només s'ha estrenat en 19 cinemes de les principals capitals del país. Fox, Searchlight, la distribuïdora, té previst ampliar el nombre de còpies per arribar als cinemes de tot el país.

Aquesta bona estrena representa un nou pas en el seu reeixit camí cap a la temporada de premis iniciada el passat estiu en els festivals de Telluride i Toronto. En aquests la pel·lícula va aconseguir tant l'aplaudiment unànime de la crítica, que la considera una ferma candidata als Òscar, com el reconeixement dels espectadors al ser guardonada amb el Premi del Públic en el Festival de Toronto.

Més informació de la pel·lícula, AQUÍ.

En el nostre país s'estrenarà el 13 de desembre.

dissabte, 19 d’octubre del 2013

LE WEEK-END


LE WEEK-END és un deliciós i divertit retrat d'un matrimoni que vol retrobar l'energia i el idealisme dels seus anys de joventut. La pel·lícula, que s'estrenarà el 5 de desembre, va presentar-se en la secció oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià on el seu protagonista, Jim Broadbent, va guanyar la Conxa de Plata al Millor actor.

A partir del guió de Hanif Kureishi (Mi hermosa lavanderia), LE WEEK-END està dirigida per Roger Michell, el responsable de títols tan populars com Notting Hill, Morning Glory, Hyde Park on Hudson i Venus.

El repartiment, a més de Broadbent (guanyador de l'Òscar per Iris), està encapçalat per Lindsay Duncan (Alícia en el país de les meravelles, Sota el sol de la Toscana, Roma) i Jeff Goldblum (Jurassic Park, La Mosca).


Nick i Meg són una parella de professors britànics que torna a París molts anys després de la seva lluna de mel per intentar revitalitzar el matrimoni. Meg sent que mereix una vida millor, però es mostra insegura i desemparada sense el seu marit, Nick.


divendres, 18 d’octubre del 2013

LA HUIDA (Deadfall)


LA HUIDA (Deadfall) és un thriller protagonitzat per Eric Bana, Kris Kristofferson, Sissy Spacek, Charlie Hunnam i Olivia Wilde, del director Stefan Ruzowitzky, guanyador de l'Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per Els falsificadors.

S'estrenarà el 15 de novembre.


Els germans Addison (Eric Bana) i Liza (Olivia Wilde) han fugit després de fer un cop a un casino. Però, després de patir un accident de cotxe, deixant rere seu al conductor i un agent de policia morts, decideixen separar-se per arribar a la frontera canadenca en mig d'una terrible tempesta de neu. Mentre Addison pren el camí camp a través, sembrant el caos per allà on passa, Liza és recollida per un ex-boxejador (Charlie Hunnam) que va camí de celebrar la festa d'Acció de Gràcies a casa dels seus pares, June (Sissy Spacek) i el xèrif jubilat, Chet (Kris Kristofferson). Allà és on els germans es reuneixen en una brusca i tensa confrontació que posarà a prova els vincles de sang.


COME DUERME MUERE (Ata Sova Do) (Eat Sleep Die)

El 25 d'octubre s'estrena l'òpera prima de la directora sueca, Gabriela Pichler, COME DUERME MUERE.

La pel·lícula, presentada a Venècia, va ser la gran triomfadora dels Premis Guldbagge suecs i seleccionada com la representant d'aquest país en la carrera cap els Òscar. També ha estat seleccionada per l'Acadèmia de Cinema Europea com una de les 5 pel·lícules finalistes del European Discovery Prize, un premi que s'atorga cada any durant els Premis del Cinema Europeu a un cineasta jove i prometedor per la seva òpera prima. A més ha guanyat els premis a la millor pel·lícula europea i a la millor actriu en el Festival de Sevilla; el Premi de la Crítica en el Festival de Venècia i ha estat nominada als Premis Lux del Parlament Europeu.

En el film, la directora ens explica les dificultats d'una immigrant dels Balcans en el país escandinau després de ser acomiadada de la feina.


Rasa, una jove llenguda i corpulenta, destil·la energia pels quatre costats. Capaç d'empaquetar més enciams que ningú en un temps rècord en la fàbrica on treballa, aporta a la seva llar el sou i la seva alegria. Quan les retallades per la crisi la deixen a l'atur i el seu pare ha de partir cap a Noruega per treballar, Rasa no perd l'alegria. L'acció i el moviment constant, són el seu signe de vida. Amb resistència i empenta desfà els obstacles abans que l'arribin a aclaparar. Al final no podran amb ella.


dijous, 17 d’octubre del 2013

TOTS VOLEM EL MILLOR PER A ELLA


TOTS VOLEM EL MILLOR PER A ELLA obrirà la Secció Oficial a Competició de la SEMINCI el dissabte 19 d'octubre, s'estrenarà el proper dia 25.

Després de l'èxit de la seva primera pel·lícula, Tres dies amb la família, guanyadora del Goya a la direcció novell; del Gaudí a la millor pel·lícula, direcció i actriu; de la Biznaga de Plata a la millor direcció, actriu i actor; Premi Sant Jordi a la millor pel·lícula, la directora Mar Coll, torna amb una comèdia dramàtica i vitalista.

El repartiment està encapçalat per Nora Navas (Pa Negre), Pau Durà (Els misteris de la Laura, Infidels), Àgata Roca (VOS, Ficció), Clara Segura (Una pistola en cada mà, Els nens salvatges) i Valeria Bertuccelli (XXY, Luna de Avellaneda)

Un any després de patir un accident de trànsit, Geni està preparada per reprendre la seva vida... si més no així ho vol veure la seva família. La veritat és que, tot i el seu esforç, Geni se sent incapaç de complaure tot el món: la seva vida anterior a l'accident ha deixat d'interessar-li. Així doncs, per què reprendre-la? El desconcert dóna pas a un comportament cada cop més erràtic i a una única idea que comença a créixer dins seu: fugir.


LA MIRADA DEL AMOR (The Face of Love)


Després del seu pas pel Festival de Toronto i el Festival de Sant Sebastià, on va inaugurar la secció Perlas, LA MIRADA DEL AMOR, s'estrena el 25 d'octubre. 

La pel·lícula és un drama romàntic produït per Bonnie Curtis (Minority Report) i Julie Lynn (Mares i filles), i dirigida i coescrita per Arie Posin (Història d'un segrest).

Els protagonistes són dos actors nominats quatre cops a l'Òscar cadascú: Annette Bening (Els nois estan bé, Coneixent la Júlia, American Beauty, Els estafadors) i Ed Harris (Les Hores, Pollock, El show de Truman, Apolo 13), pel guanyador de l'Òscar per L'indomable Will Hunting, Robin Williams, i Any Brenneman (Heat).


Cinc anys després de perdre l'amor de la seva vida, Nikki s'enamora un altre cop a primera vista: Tom és l'home dels seus somnis, un atractiu professor d'art amb un gran cor, somriure amable i molta vitalitat.


dimecres, 16 d’octubre del 2013

LA CABAÑA EN EL BOSQUE (The cabin in the woods)


Good Films i La Aventura Audiovisual, amb la col·laboració de Canal +, estrenaran el proper 8 de novembre, una de les pel·lícules més esperades: LA CABAÑA EN EL BOSQUE (The Cabin in the Woods), produïda i coescrita per Joss Whedon (director de Los Vengadores i guionista de Toy Story) i dirigida per Drew Goddard (guionista de Monstruoso, Perdidos, Alias i Guerra Mundial Z).

Està protagonitzada per Chris Hemsworth (Thor), Anna Hutchinson (Spartacus), Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins i Bradley Whitford.


Cinc amics universitaris van a passar el cap de setmana a una remota cabana en un bosc sinistre. En el soterrani troben una estranya col·lecció de relíquies i, entre elles un diari que parla de l'antiga família de psicòpates que va ocupar la casa... Fins aquí creus que coneixes la història. Torna a pensar en ella...

Poc més es pot desvetllar de La cabaña en el bosque: una capsa de sorpreses, un imprescindible, original i delirant homenatge al gènere del fantàstic-terror.

EL EXTRAORDINARIO VIAJE DE T.S. SPIVET (L'extravagant voyage du jeune et prodigieux T. S. Spivet)


A CONTRACORRIENTE FILMS estrenarà una de les produccions europees més esperades de l'any: EL EXTRAORDINARIO VIAJE DE T.S. SPIVET (“The Young and Prodigious T.S. Spivet”) de Jean-Pierre Jeunet

La pel·lícula va tenir la première mundial en el Festival de Sant Sebastià on va clausurar la 61a. edició el passat 28 de setembre i va rebre el suport unànime de públic i premsa.

EL EXTRAORDINARIO VIAJE DE T.S. SPIVET està dirigida per Jean-Pierre Jeunet, un dels realitzadors amb un imaginari visual més potent i amb una filmografia amb títols tan memorables com: Amelie, Delicatessen, La ciutat dels nens perduts i Alien resurrección.

Rodada en 3-D i amb un pressupuest superior als 30 milions d'euros, la pel·lícula és una adaptació a la gran pantalla del bestseller de Reif Larsen “Las obras escogidas de T.S. Spivet”, publicat en més de 30 països.

La pel·lícula, una coproducció entre França i Canadà, està protagonitzada per Helena Bonham Carter (“Los Miserables”, “Alicia en el país de las maravillas”), Callum Keith Rennie (“Expediente 39”, “Californication”), Judy Davis (“Pasaje a la India”, “Poder Absoluto”) i Kyle Catlett en el paper de T.S. Spivet. Aquest és el primer llargmetratge del jove actor que ja havia participat en algunes sèries de TV como “The Following” i està rodant una nova versió de “Poltergeist”.
  

T. S. Spivet és un geni de dotze anys que viu en un ranxo a Montana amb la seva peculiar família. El seu gran talent per la cartografia i els invents aviat té recompensa. Una institució científica li concedeix un prestigiós premi i, carregat amb una petita maleta, es disposa a travessar el país per recollir-lo.

EL EXTRAORDINARIO VIAJE DE T.S. SPIVET s'estrenarà en 2014.

dimarts, 15 d’octubre del 2013

ISMAEL


ISMAEL, és la nova pel·lícula del director tres cops guanyador del Goya Marcelo Piñeyro (El Método, Kamchakta, Plata Quemada, Cenizas del Paraíso), protagonitzada per Belén Rueda (El Cuerpo, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Mar Adentro), Mario Casas (Tengo Ganas de Ti, Grupo 7, Tres Metros Sobre El Cielo, Mentiras y Gordas), Sergi López (Pa Negre, El Laberinto Del Fauno, Sólo mía, Harry, un amigo que os quiere), Juan Diego Botto (El Greco, Vete de mi, Plenilunio, Martin Hache), i que suposa el debut cinematogràfic de l'actriu Ella Kweku i del nen Larsson Do Amaral en el paper d'Ismael.

 
ISMAEL és una pel·lícula en la que les emocions dels personatges es troben amb el significat dels llocs i els paisatges. Una tornada a les arrels, una trobada amb els esdeveniments que ens van marcar en el passat, un retorn a allò que ens va commoure un dia i que, a poc a poc, amb el pas del temps, hem anat oblidant.


Ismael Tchou, de 10 anys i mare africana, agafa l'AVE a Atocha rumb a Barcelona. S'ha escapat de casa perquè vol trobar a Félix Ambrós, el pare que mai ha conegut. L'única pista que té és una adreça d'un apartament escrita en el remitent d'una carta dirigida a la seva mare, Alika. Quan arriba al pis només troba a Nora, una elegant dona de 50 anys que resulta ser la mare de Félix, és a dir, la seva àvia.

Félix mai havia dit res a Nora de l'existència del nen, però tan bon punt el localitza per telèfon, no nega la seva paternitat. Després d'avisar la mare del nen, Nora el porta a conèixer el seu pare en un poble de Girona on Félix viu des de fa temps. Al mateix temps, Alika i el seu marit, Eduardo, viatgen fins a Girona a buscar el nen.

L'escapada d'Ismael amb el desig de conèixer el seu pare biològic, farà que tots els personatges intentin saldar els comptes pendents amb el passat.
 

dilluns, 14 d’octubre del 2013

EL VIAJE DE BETTIE (Elle s'en va)


Protagonitzada per Catherine Deneuve i dirigida per la directora, actriu i escriptora francesa, Emmanuelle Bercot (Els infidels, Polisse), EL VIAJE DE BETTIE ens presenta una dona que farta de la vida que porta decideix abandonar-ho tot i fugir sense rumb.

EL VIAJE DE BETTIE s'estrena el 31 d'octubre.


Bettie, amb seixanta i uns quants anys, descobreix que el seu amant l'ha abandonat i que el restaurant familiar perilla. Què fer amb la seva vida? Puja al cotxe amb la idea de fer un tomb pel barri, però el tomb es converteix en una escapada en la que sorgirà l'inesperat: una gala d'ex-misses França, la retrobada amb la seva filla, descobrirà que té un nét i qui sap si trobarà l'amor al final del viatge. Un nou horitzó s'obra davant seu.

divendres, 11 d’octubre del 2013

UNA FAMILIA DE TOKIO (Tokyo kazoku)


A CONTRACORRIENTE FILMS estrenarà UNA FAMILIA DE TOKIO (“Tokyo kazoku”) del director japonès Yôji Yamada el pròxim 22 de novembre.

UNA FAMILIA DE TOKIO ha estat concebuda com un homenatge a Contes de Tokio (1953), la pel·lícula de culte de Yasujirô Ozu.

Yôji Yamada té 82 anys, porta 50 com a director i una filmografia de 79 pel·lícules, amb títols tan importants com: “El mocador groc de la felicitat”, “L'ocàs del samurai” i “Kabei: la nostra mare”.
 
UNA FAMILIA DE TOKIO es va presentar en la passada edició del Festival de Cine de Berlín i competirà en la secció oficial de la 58ª edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid 
 
Es tracta d'un homenatge a Contes de Tokio, d'Ozu: una parella d'ancians que viu en una petita illa viatja a Tokio per visitar els seus tres fills. Els fills volen compartir el seu temps amb els seus pares, però al mateix temps estan molt ocupats amb la feina, deixant que els pares es sentin una mica incòmodes en la gran ciutat.


dijous, 10 d’octubre del 2013

MICHAEL H. PROFESIÓN: DIRECTOR


MICHAEL H. PROFESIÓN: DIRECTOR,  dirigida pel documentalista Yves Montmayeur (Johnnie got his gun!), ens acosta al treball del prestigiós realitzador austríac Michael Haneke durant els darrers 25 anys, amb entrevistes amb alguns dels seus intèrprets habituals: Isabelle Huppert, Juliette Binoche o Emmanuelle Riva, entre d'altres.

Haneke, que sempre ha mantingut la seva vida privada al marge de la seva professió pública, s'obre als espectadors parlant dels seus somnis, la influència musical en les seves pel·lícules i la seva concepció del cinema com a substitut de la psicoanàlisi, entre d'altres coses.

Com pot representar-se la violència en la pantalla? Què empeny una família a disgregar-se? I, de forma més general, com aconsegueix el Mal colar-se en la nostra societat occidental suposadament “civilitzada”? Aquests temes, que ja estaven presents en les primeres obres del director, segueixen apareixent en els seus films. Haneke desvetlla els seus pensaments filosòfics i morals mentre el seguim de Viena a París, del nord d'Alemanya a Rumania.

El film té prevista l'entrena el 25 d'octubre i serà de forma simultània en cinemes, la plataforma Filmin i altres portals de VOD.


dimecres, 9 d’octubre del 2013

EL PEQUEÑO MAGO


EL PEQUEÑO MAGO és una pel·lícula d'animació gallega dirigida per Roque Cameselle que és, al mateix temps, autor de la novel·la en la que es basa, Bieito Dubidoso (ed. Xeráis, grup Anaya, 2003). Explica les aventures de Bieito Dubidoso qui, amb la companyia de la seva inseparable amiga, Destresa, emprèn una infatigable lluita contra la superstició i el retard representats pel bisbe Juan, amo i senyor de la petita ciutat de Tui, on s'ambienta l'acció.

La pel·lícula, que es va presentar al Festival de Cinema de Sant Sebastià, s'estrenarà el 15 de novembre.

Uns perillosos pirates normands atraquen en la petita ciutat gallega de Tui disposats a saquejar-la. Bieito Dubidoso, de 9 anys, però armat amb una màgia sorprenent, aconsegueix que els pirates fugin aterrats. La notícia del miracle s'estèn per tota la comarca i a partir de llavors és conegut per tot com El Petit Mag. Al costat de la seva inseparable amiga, Destreza, s'embarcarà en milers de màgiques aventures i s'enfrontarà al poderós bisbe Juan, amo i senyor de la ciutat, que no perdonarà que l'hagi deixat com un covard davant dels seus súbdits.


dimarts, 8 d’octubre del 2013

UN CERDO EN GAZA (Le cochon de Gaza)


UN CERDO EN GAZA és una coproducció franco-belga-alemanya del director Sylvain Estibal protagonitzada per Sasson Gabay, Baya Belal, Myriam Tekaïa, Gassan Abbas i Khalifa Natour, que s'estrenarà el 8 de novembre de la mà de Surtsey Films i que va aconseguir el Premi César al millor film novell l'any 2011.

Jafaar és un pescador palestí de Gaza. Un dia troba en les xarxes un porc, segurament caigut d'un vaixell de càrrega. Com bon musulmà, decideix desfer-se ràpidament de l'animal impur, però la seva situació econòmica l'aconsella vendre'l. Així comença una aventura que, des de la comèdia, reflecteix la complexa situació del poble de Gaza, tancat entre el bloqueig d'Israel i els islamistes que controlen la zona.




¡MENUDO FENÓMENO! (Delivery Man)


El 29 de novembre s'estrena ¡Menudo fenómeno! (Delivery Man), comèdia gamberra protagonitzada per Vince Vaugh en el paper d'un home que descobreix que és pare de 533 fills de vint anys.

¡Menudo fenómeno! és el remake de la comèdia canadenca Starbuck, dirigida per Ken Scott, que també s'encarrega d'aquesta versió. Acompanyen a Vaugh en el repartiment, Cobie Smulders i Chris Pratt.

David Wozniak és un home amb poques ambicions la vida del qual fa un tomb quan descobreix que és pare de 533 fills, fruit de les donacions d'esperma que va realitzar vint anys enrere, i que 142 d'ells el volen conèixer. 

Els problemes de David s'acumulen: té deutes amb la màfia, la seva xicota embarassada l'ha abandonat i ara se li presenta un plet iniciat per 142 dels 533 fills que volen conèixer la identitat del seu pare biològic. Mentre David afronta la difícil decisió de si revelar o no la seva identitat, s'embarca en un viatge que el portarà a descobrir no només el seu vertader jo, sinó també al pare que podria arribar a ser.


dilluns, 7 d’octubre del 2013

STOCKHOLM


STOCKHOLM és una pel·lícula autofinançada al 100% per petites aportacions sense cap subvenció ni suport de cap televisió. És una producció de Caballo Films en coproducció amb Torumalet Films i Morituri.

La pel·lícula, dirigida per Rodrigo Sorogoyen i protagonitzada per Aura Garrido i Javier Pereira, va guanyar 6 premis en la passada edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga: millor direcció; millor actriu; millor guió novell; menció especial de la crítica; premi especial del jurat jove i premi Signis a la millor pel·lícula.

L'home i la dona, el masculí i el femení, la tracció i la repulsió, la sexualitat i la síndrome d'Estocolm. Tot dins d'un ambient quotidià i actual. Una discoteca, un carrer, una casa, una nit i el matí següent.



dissabte, 5 d’octubre del 2013

MALAVITA


MALAVITA, dirigida per Luc Besson i amb un repartiment de luxe encapçalat per Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Dianna Agron, John D’Leo i Tommy Lee Jones, s'estrenarà aquesta tardor. La pel·lícula està basada en la novel·la homònima de Tonino Benacquista.

És una comèdia d'humor negre plena d'acció en la que un capo de la màfia i la seva família es traslladen a un tranquil poble de França portats pel programa de protecció de testimonis després de facilitar informació a la policia sobre la màfia. Tot i els esforços de l'agent Stansfield (Tommy Lee Jones) per mantenir-los a ratlla, Fred Manzoni (Robert De Niro), la seva dona, Maggie (Michelle Pfeiffer) i els seus fills, Belle (Dianna Agron) i Warren (John D’Leo), no poden evitar recaure en els vells costums de solucionar els seus problemes a l'estil de la "família". Tot es complica quan els antics socis intenten localitzar-los per passar comptes.

divendres, 4 d’octubre del 2013

LA HERIDA


LA HERIDA és la primera pel·lícula de Fernando Franco després de més d'una dècada treballant com a muntador de llargmetratges. Està protagonitzada per Marian Álvarez, Rosana Pastor, Manolo Solo, Ramon Barea, Andrés Gertrudix, Luis Callejo i Ramón Agirre.

De què va?

Anna té 28 anys, se sent útil i satisfeta en la seva feina rutinària ajudant els altres. No obstant, fora de la jornada laboral, Anna té seriosos problemes per relacionar-se. És socialment incapacitada i fins i tot agressiva amb les persones més properes i estimades. Anna no pot controlar aquest comportament ni les seves emocions, per les que pateix i es turmenta sentint-se culpable. En el fons només vol estar bé amb ella mateixa i amb els altres: ser feliç. Però la seva conducta autodestructuva i autolesiva no fa més que aïllar-la encara més. Anna pateix el que els psiquiatres anomenen Trastorn Límit de la Personalitat o síndrome borderline. Però ella no ho sap.

LA HERIDA s'estrena avui 4 d'octubre.


dimecres, 2 d’octubre del 2013

LA CENICIENTA (Cinderella)


Walt Disney Pictures ha començat el rodatge de la pel·lícula LA CENICIENTA en els estudis Pinewood de Londres.

El film està dirigit per Kenneth Branagh i protagonitzat per Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi, Hollyday Grainger, Sophie McShera, Stellan Skarsgärd i Nonso Anozie.

La història de la Ventafocs explica la vida d'Ella, el pare de la qual es torna a casa després de la tràgica mort de la seva mare. Però el pare d'Ella mort de sobte i ella es queda sota el poder de la seva nova gelosa i cruel família que converteix a Ella en una serventa coberta de cendres a la que anomenen despectivament Ventafocs. La noia no cau en la desesperació, a més, al bosc ha conegut un atractiu noi que treballa al Palau del príncep. El que no sap Ella és que és el mateix príncep. Quan se celebra un gran ball a Palau amb totes les noies amb edat de casar-se, Ella espera poder anar-hi, però els plans de la madrastra són uns altres i li estripa el vestit. Però és un conte de fades i apareix una fada madrina que amb una carbassa i un parell de ratolins, canviarà la vida de la Ventafocs.

El rodatge tindrà lloc en els estudis Pinewood de Londres i en diferents localitzacions d'Anglaterra.

Walt Disney estrenarà aquesta primera versió de la Ventafocs amb actors reals el 13 de març de 2015.


dimarts, 1 d’octubre del 2013

ROBOCOP


José Padilla dirigeix ROBOCOP, el remake de la pel·lícula del mateix nom, en aquesta ocasió protagontizada per Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton i Samuel L. Jackson, que s'estrenarà el 7 de febrer de 2014.

És l'any 2028 i el conglomerat multinacional OmniCorp és en el centre de la tecnologia robòtica. Els seus "drons" guanyen guerres a favor dels Estats Units en tot el món i ara vol que aquesta tecnologia també s'apliqui en l'àmbit nacional.

Alex Murphy (Kinnaman), bon marit i pare, és a més un gran policia que s'esforça al màxim per acabar amb l'onada de crims i corrupció de Detroit. Després de ser ferit críticament durant el compliment del seu deure, OmniCorp utilitza es seu gran coneixement de la ciència robòtica per salvar la vida d'Àlex. El noi torna als carrers de Detroit amb nous i increïbles poders, però també amb problemes als quals cap home s'ha hagut d'enfrontar mai abans.