dissabte, 29 de març del 2014

UNA NOCHE


El 4 d'abril s'estrena la pel·lícula de la directora Lucy Mulloy, UNA NOCHE, que representa el seu debut darrera les càmeres i també el debut de tres actors cubans (l'acció passa a La Havana) que van conviure amb la directora durant un any per preparar-se el paper. 


La pel·lícula ha recollit nombrosos premis durant el procés de producció, incloent-hi la beca de producció Spike Lee, la de l'Associació de la Premsa Estrangera o la del Tribeca Film Institute a la millor promesa emergent. A més ha obtingut 12 premis internacionals i nombroses nominacions.


La pel·lícula es convertirà en una trilogia, la segona part de la qual, Una noche más, ja està preparant la directora i que en aquesta ocasió passarà a Nova York.


El film explica la història de Raúl, un jove cubà que somia amb escapar a Miami. Quan es acusat d'assalt, la seva única opció és fugir. Raúl convenç Elio perquè abandonin tot i tractin d'arribar a destí, 90 milles a través de l'oceà. La lleialtat d'Elio es posa a prova quan es debat entre ajudar Raúl i protegir la seva germana bessona, Lila. Una Nit segueix un dia sufocant, ple d'esperança i de tensions, que es resol amb un clímax sorprenent.