dilluns, 15 de setembre del 2014

UN VIATGE DE DEU METRES (The Hundred-Foot Journey)


UN VIATGE DE DEU METRES (The Hundred-Foot Journey) s'estrena aquest proper 26 de setembre. Dirigida per Lasse Hallström i protagonitzada per Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal i Charlotte Le Bon. La pel·lícula està produïda per Steven Spielbert, Ophra Winfrey i Juliet Blake i està basada en la novel·la del mateix títol de Richard C. Morais.

La pel·lícula serà l'encarregada d'inaugurar la secció Culinary Zinema dins de la 62a edició del Festival de Sant Sebastià el 20 de setembre.

Hassan Kadam és un ingenu professional culinari amb un paladar insuperable. La família Kadam, lluny de la seva Índia natal i liderats per Papa, s'estableixen en el petit poble de Saint-Antonin-Noble-Val al sud de França. Ple d'encant, pintoresc i elegant, sembla el lloc ideal establir la seva llar i obrir un restaurant indi, la Maison Mumbai.

O això és el que sembla fins que la freda propietària de Le Saule Pleureur, un restaurant francès clàssic guardonat amb una estrella Michelin, regentat per Madame Mallory, protesta en contra del nou restaurant indi situat a 10 metres del seu restaurant que acaba amb una guerra declarada entre els dos locals. 

Però la passió de Hassan per l'alta cuina francesa i per la encantadora segona xef de Madame Mallory, Marguerite, i el seu extraordinari talent, fa que sorgeixi una cosa màgica combinant les dues cultures i omplint Saint-Antonin dels millors sabors, cosa que ni la mateixa Madame Mallory pot ignorar.